Gyakori kérdések /

-Magyar nyelvű használati útmutatók a termékeinkhez.

 • -Magyar nyelvű használati útmutatók a termékeinkhez.

  A termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény (Pftv.) 8. § (5) bekezdése értelmében 2021. július 16-tól minden termék mellé (legyen az akár egy csomag WC papír vagy egy golyóstoll) a gyártónak vagy forgalmazónak magyar nyelvű használati útmutatót kell biztosítani a vásárlók számára. A használati és kezelési útmutató online módon is biztosítható.

   

  Összegyűjtöttük a Tréfagyár által gyártott és forgalmazott termékköröket, a magyar nyelvű használati útmutatókat termékcsoportonként mutatjuk be az alábbiak szerint:

   

  Póló

  Felsőruházati készítmény, amelyen négy bemenet található. Először a legnagyobbikon bújtasd be a fejed és az azzal szembe levő nyíláson dugd ki. Ekkor a nyakad körül sálszerűen elhelyezkedő anyagon keresd meg a maradék két nyílást és az egyikbe is, és a másikba is dug be kezeidet, de úgy, hogy a karodat a végén nyújtsd ki.

   

  Lábtörlő

  A talpak megtisztítására szolgáló anyag. Állj rá az anyagra és mindkét lábaiddal csinálj úgy, mintha rollereznél. Ezt ne egyszerre tedd, hanem felváltva. És előtte húzzál cipőt.

   

  Partedli

  Személyen lévő ruhanemű védelmére szolgáló anyag, amely étkezés közben az ételtől, italtól pecsét formában keletkezhet. A két zsineget kösd a nyakad köré, úgy, hogy az arról lelógó anyag a mellkasod fölé kerüljön. Figyelem! A zsineget ne húzd túl, mert végzetes is lehet.

   

  Hálósapka

  Séró megtartására szolgáló éjszakai kiegészítő ruhadarab. A frizurádat állítsd be pöpecül, majd a hálósapkát húzd a fejedre és aludjál ebben. Praktikus tanács, ha nem állítod meg homlok magasságban, hanem kb. 5-10 centiméterrel lejjebb húzod, akkor szemellenzőnek is használható, ami javítja az alvás minőségét.

   

  Kötény

  Kiegészítő ruhadarab, amelyen bebújó rész és két megkötő szalag található. A bebújó részen helyezd be a fejed, a megkötő szalagot jobbról és balról vezesd körbe a derekadon, majd kösd meg. Ha nem ér körbe akkor

  A, köss hozzá plusz zsineget,

  B foggyál le.

  Ha az ábrát, vagy szöveget a veled szemben elhelyezkedő személy nem látja, akkor a kötényt fordítva vetted fel. Ettől még a kötény használható, csak slampos.

   

   

  Párna

  Beltéri alvóeszköz. Tedd a párnát az ágy végébe és feküdj le úgy ugyanarra az ágyra, hogy a fejed a nevezett párnára kerüljön. A párnát érintheti a tarkód, a jobb, vagy bal arcéled, de akár telibe az arcod is. Az utóbbi esetet hosszútávon nem ajánljuk, mert nehéz levegővétel végett fulladáshoz vezethet. A párna még használható dobálásra is, ezt a népnyelv párnacsatának nevezi.

   

  Szakácssapka

  Fejfedő, amelyet főzés esetén használunk a hajszálak ételbe kerülése ellen. A szakácssapkát a jobb kezeddel a szakácssapka szélének a jobb oldalán és a bal kezeddel a szakácssapka szélének a bal oldalán fogd meg, majd húzd a fejedre, úgy hogy a szemed a sapka ne takarja el, ugyanis a látás elengedhetetlenül szükséges főzés közben.

   

  Szépségszalag

  Személyről, információ közlésére szolgáló kiegészítő alkalmi ruhadarab, amelyet ruhára vesszük fel, de a bátrabbak ruha nélkül is viselhetik. Emeld fel az egyik kezed a másik szorosan egyenes tartásban kézujjakkal lefele mutatva szegezd a combjaid mellé. Bújtasd át felfelé mutató kezedet a szalagon úgy, hogy a lefele néző karod váll részén rögzítsd a szalagot. Majd a karodat engedd le.

   

  Fütyimérce

  A lemérni kívánt testrészt dugd át az egyik méreten. Ez a mérvadó, ami eldönt minden vitát.

   

  Csengős Korsó

  Sör újrarendelésére szolgáló jelzőszerkezettel ellátott ivásra alkalmas korsó. Helytől és alaklomtól függően időben csengess, mielőtt kiszáradnál. A csengőt hüvelyujjaddal húzd a lehetséges irányba, majd hirtelen engedd el. Ekkor csengető hang hallható és néhány szempár feléd irányuló tekintete. Feltehetően nem a pincéré, hanem a vendégeké, ezért a csengetést érdemes pár perc múlva megismételni.

   

  Felespohár pad

   

  Szülinapi italozásra kitalált szórakozási eszköz. A vendégeidet szólítsd fel, hogy vegyenek ki a padból egy alkohollal feltöltött kis üvegpoharat és hajítsák be a tartalmát a szájukba. Ha ízlett töltsd újra tele és ismételd meg a felszólítást.

   

  Vicces újságok

   

  Aktuális információ egy adott személyről írott és nyomtatott formában. Vedd a kezed be az újságot és olvasd el az ott található szöveget, majd nevess! Írástudatlanok imitálhatják is az olvasást, a fej egész lassú kissé jobb és baloldalra mozgatásával.

   

  Mosolypatika

   

  A flakonban lévő cukorkából akkor vegyél be egyet, amikor úgy érzed, hogy szükséged van rá a felirat szerint. Mossál kezet, a flakonból vegyél ki egy cukorkát, tedd a szádba és víz nélkül szopogasd el. Ajánlott adagolás minimum napi 1 db. maximum 1 flakon. Ha nem történik semmi változás, akkor ne csodálkozz, mert ez csak egy vicc.

   

  Krémek

   

  Vegyél ki a krémből egy borsónyit és kend a kezedre, pár év múlva fiatalabbnak fogod érezni a kezed.

   

  Faliórák

   

  Ez a falióra nem csak az idő múlását, hanem információt is közöl. A pontos idő eléréséhez elengedhetetlenül fontos kellék az elem, amit a falióra hátsó mélyedésén látható kis részbe kell behelyezni. Az órát ez után a falra fel kell helyezni. Előtte egy szöget érdemes a rögzítésére beverni.

   

  Rendszámtábla

   

  A rendszámtábla a gépkocsi hátsó ablakába helyezendő, a gépkocsiba betekintő személy számára közlésre szánt információ. Ha arra leszel figyelmes, hogy a személy a szöveget fejen vagy kézenállva olvassa, akkor a rendszámtáblát fordítsd meg.

   

  UV mellények

   

  Vedd fel a mellényt a kiskorodban tanult módon. A mellény UV csíkkal, azaz fényvisszaverő csíkkal van ellátva. Amennyiben viselése közben nehezen találnak meg, a mellény fordítva van rajtad.

   
  Utcanévtábla

  Alkalmi tréfás vagy szülinapi felirat, amely utcanévtábla méretű. Nem javasolt az önkormányzat által kihelyezettet erre lecserélni.

  Fatábla / állványos tábla / kiakasztható tábla / falikép / oklevél / nosztalgia táblakép / fadíszeslap

  Alkalmi feliratok. Kézhezvételt követően el kell olvasni, illik nevetni és ajánlatos megköszönni. Ha tetszik a szöveg lakásodban/munkahelyeden helyezd ki, ha nem tetszik a szöveg és a megajándékozó nem látja egy fedővel ellátott tárolóedénybe dobd be, amelynek neve kuka.

  Vészcsengő

  Veszély esetén, mint például kérsz még egy sört, vagy csókot, csengess a falécen található csengő segítségével. Ezt követően várakozz! Ha semmi sem történik ismételd meg. Ezt követően várakozz! Ha nem az történik, amiért a csengőt meghúztad, pl. mondjuk valaki fejbe vág, akkor a testi épséged megőrzése végett ajánlatos a csengetést beszüntetni.

  Persely

  A persely tetején található két nyílás közül a pénzt (csak apró fér be, papírral ne próbálkozz, mert nem jársz jól) a felirat szerint preferált oldalba dobd be. Ne csodálkozz, mert ez esetben nem Te döntesz.